Reálné zemědělstvía vše kolem něj

Vysoký roštěnec

Publikováno 13.07.2012 v 16:39 v kategorii Zemědělské výrobky potraviny, přečteno: 214x

Vysoký roštěnec



Schematické znázornění dílů hovězího masa - vysoký roštěnec je pod číslem 5

Vysoký roštěnec je část přední čtvrtě jatečně opracované půlky jatečného skotu a koní. U skotu tvoří kostní podklad poloviny 6. až 8. hrudního obratle s obratlovými konci žeber, u koňovitých jsou poměry obdobné. Navazuje na podplečí a dále přechází v nízký roštěnec. Maso je tvořeno hlavně nejdelším hrudním svalem (m. longissimus thoracis), dále svalem trapézovým, mezižeberními svaly a krátkými svaly páteře.

Vysoký roštěnec se řadí mezi přední maso a prodává se s kostmi i vykoštěný.

Ziskejte penize za prijem emailu a SMS od ceske spolecnosti
Získejte peníze za příjem emailů a SMS od české společnosti.
pokorunce