Reálné zemědělstvía vše kolem něj

Vysoké žebro

Publikováno 13.07.2012 v 16:32 v kategorii Zemědělské výrobky potraviny, přečteno: 231x

Hovězí maso
Vysoké žebro

Schematické znázornění dílů hovězího masa - žebro je pod číslem 2

Vysoké žebro je část přední čtvrtě jatečně opracované půlky jatečného skotu, jedná se o střední část žeber. Z hlediska kuchyňské úpravy masa patří mezi přední maso s kostmi, vhodné pro dušení a vaření.

Kostní podklad tvoří střední části 6. sž 8. žebra, svalovinu pak hlavně pilovitý sval (m. serratus ventralis thoracis) a šikmý vnější břišní sval (m. obliquus externus abdominis), dále mezižeberní svaly, široký sval zádový a bránice.

Ziskejte penize za prijem emailu a SMS od ceske spolecnosti
Získejte peníze za příjem emailů a SMS od české společnosti.
pokorunce