Reálné zemědělstvía vše kolem něj

Pivovar

Publikováno 21.04.2015 v 16:56 v kategorii Pomocné výroby zemědělstvý, přečteno: 91x

Pivovar

Vstupní brána pivovaru Moninger v KarlsruheJeden z kotlů na vaření piva

Pivovar je technologický celek vyrábějící pivo. Pivovar je obvykle rozdělen do několika samostatných provozů, které odpovídají jednotlivým fázím výroby. Velikost pivovaru se může pohybovat od malého domácího téměř kuchyňského provozu až po velký průmyslový podnik. Variabilita existuje i v konkrétní technologii vaření piva. V Česku většina pivovarů užívá metodu spodního kvašení a vyrábějí piva plzeňského typu.


Provozy pivovaru

Technologie výroby

  • Příjem sladu
  • Vystírání
  • Rmutování
  • Scezování
  • Chmelovar
  • Chlazení
  • Kvašení
  • Jímání CO2
  • Ležácký sklep
  • Filtrace
  • Oddělení přetlačných tanků (+pasterizace)
  • Stáčírna
  • Výstupní kontrola
  • Expedice

Související články

Externí odkazy