Reálné zemědělstvía vše kolem něj

Kokosový olej

Publikováno 29.11.2014 v 07:14 v kategorii Zemědělské výrobky potraviny, přečteno: 107x

Kokosový olej

Tradiční způsob výroby kokosového oleje pomocí voly poháněného mlýna naSeychelech

Kokosový olej je rostlinný olej získávaný z kopry, neboli z jader zralýchkokosových ořechů sklízených z kokosové palmy (Cocos nucifera). V tropech je po celé generace hlavním zdrojem tuku ve výživě milionů lidí. Má různé uplatnění v potravinářství, medicíně a průmyslu. Kokosový olej je velmi termostabilní, proto se výborně hodí na vaření a smažení. Kouřový bod je okolo 180 °C. Díky stabilitě (zejména vzhledem k vysokému obsahu nasycených mastných kyselin) oxidujejen pomalu a odolává proto žluknutí, má trvanlivost až dva roky.[1]

Reference

V tomto článku byl použit překlad textu z článku Coconut oil na anglické Wikipedii.

  1. Skočit nahoru↑ Fife, Bruce(2005). Coconut Cures. Piccadilly Books, Ltd., 184–185. ISBN 978-0-941599-60-3.

Ziskejte penize za prijem emailu a SMS od ceske spolecnosti
Získejte peníze za příjem emailů a SMS od české společnosti.
pokorunce