Reálné zemědělstvía vše kolem něj

Bambucké máslo

Publikováno 29.11.2014 v 07:19 v kategorii Zemědělské výrobky potraviny, přečteno: 106x

Bambucké máslo

Bambucké máslo (Butyrospermum parkii) je mastný extrakt ze semen stromu máslovníku afrického z čeledi zapotovitých, který převážně roste v africkém subsaharském pásu savany.

Stromy, kvetoucí od ledna do března, dosahují výšky 12–20 metrů. Květy jsou seskupeny do okolíku, plody jsou bobule se vzhledem velkých švestek. Průměrný výnos z jednoho stromu je 15–20 kg čerstvého ovoce, přičemž optimální výnosy mohou vzrůst až na 45 kg. Z každého kilogramu ovoce se získá přibližně 400 gramů suchých semen, která obsahují 45 % – 55 % tuku. Extraktem je krém s přírodními vitamíny, který obsahuje řadu látek s biologickou aktivitou. Ty poskytují bambuckému máslu vysoký hydratační účinek. Krém je vhodný pro péči o pleť a pomáhá léčit kožní onemocnění včetně skvrn, svědění, spálenin od slunce či kožních ran.

Bambucké máslo je také známé pro svůj nejvyšší obsah nezmýdelnitelných látek ze všech rostlinných tuků.


Ziskejte penize za prijem emailu a SMS od ceske spolecnosti
Získejte peníze za příjem emailů a SMS od české společnosti.
pokorunce